Ronde Tiengemeten

Kees Boon 
Tel. 0181-323732
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Via het inschrijfformulier kunt u digitaal uw gegevens doorgeven. Om verzekering technische redenen is ook een getekend exemplaar voor aanvang van de wedstrijd noodzakelijk.

Na een lange traditie heeft Watersportvereniging Hellevoetsluis besloten ook in 2019 NIET de Ronde Tiengemeten te zeilen, maar te kiezen voor het ruime sop, d.w.z. er wordt op zee gevaren!

We kiezen niet voor een tweede Ronde Platform o.i.d.,maar met behulp van  bestaande boeien wordt getracht een wedstrijdbaan te creëren. Natuurlijk zijn we afhankelijk van de windhoek, maar toch.

 Als de windkracht 6 beaufort of hoger is en uit een westelijk kwadrant komt, wordt er niet op zee gezeild, we kiezen dan alsnog om op het Haringvliet te zeilen.

Wat maakt een zeewedstrijd speciaal? Veel zeilers gaan niet zomaar voor een rondje de zee op, terwijl die juist vlakbij is! Daarnaast is er vaak extra bemanning, wat natuurlijk de tocht leuker maakt. Dan de planning, hoe loopt de stroom, overzeil ik een boei, hoeveel golfslag, vaar ik niet te hoog, surfend van de golven, de stilte en ruimte van de zee…. Etc 

De schutting proberen we te plannen rond 08:15 uur, we vertrekken vlak voor laag water (12:37 laag) en zijn met de vloed weer terug in de haven van Stellendam.

Heeft u vragen of interesse om deel te nemen aan deze zeetocht, dan kunt zich inschrijving via deze website, voor vragen kunt u na 18:00 uur bellen naar 06-48762144 (Kees Boon)

Download hier de banen voor de Zeewedstrijd 2019: Zeewedstrijd 2019 Banen.pdf

Download hier de startprocedure voor de Zeewedstrijd 2019: Zeewedstrijd 2019 Startprocedure

Download hier het  bemanningsformulier voor de Zeewedstrijd 2019: Zeewedstrijd 2019 Bemanningslijst

Download hier de voorlopige deelnemerslijst voor de Zeewedstrijd 2019: Zeewedstrijd 2019 Voorlopige Deelnemers 20190619

 

 


banner_watersportverbond